sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Jostain täytyy aloittaa

Päädyimme kirjoittamaan blogia nyt, kun meille on tulossa koiranpentu. Siitä saimme idean pitää päiväkirjaa omista lemmikkeistämme ja niiden touhuista. Meillä on ennestään kaksi maatiaiskissaa, joiden kanssa tykkäämme keksiä uusia juttuja ja puuhailla yhdessä. Ajatus on, että päiväkirjan avulla saisimme dokumentoitua elämäämme eläinten kanssa ja voisimme tarkastella myöhemmin yhteistä kasvuamme. Päiväkirjan tarkoitus on olla oman muistimme tukena ja ilona meille itsellemme. Eläinten kanssa unohtaa helposti millaista esimerkiksi pentuaika on ollut, joten haluamme tallentaa sen ajan ajatuksiamme blogiin. Uskomme kirjoittamisen auttavan omien ajatusten järjestelyssä. Eli jos meille tulee esimerkiksi haasteita eläinten kanssa, niin kirjoittamalla voimme pohtia niitä. Olemme kiinnostuneita valokuvaamisesta ja otamme melko paljon kuvia lemmikeistämme. Blogin tarkoitus on päiväkirjan lisäksi toimia eräänlaisena digitaalisena valokuva-albumina. 

Olemme kummatkin olleet aina kiinnostuneita eläimistä. Lapsuuskodeissamme on ollut aina lemmikeitä. Minulla on lapsuuskodin kautta kokemusta yhteensä kahdesta kissasta ja viidestä koirasta sekä akvaarion hoidosta. Anjalla on kokemusta rotista sekä minun perheeni koiraelämästä. Nyt ensimmäiset omat eläimemme ovat kaksi kissaamme, jotka olemme hankkineet yhdessä. Lisää tieotutta olemme saaneet kirjojen ja netin välityksellä. Lisäksi olen työskennellyt muutaman vuoden eläinruokakaupan myyjänä. Siellä tutustuin myös papukaijaan, jonka hoitoon osallistuin. 

Misa on ensimmäinen oma koira, joka tulee perheeseemme. Misa tulee Anjan koiraksi eli Anjalla on päävastuu koirasta. Koiran kanssa on haaveena alkaa harrastaa tokoa sekä mahdollisesti kokeilla muista lajeja harrastusmielessä. Tientenkin edessä on ensin pennun koulutus.

Kirjoitamme blogia välillä yhdessä, välillä yksin riippuen aiheista ja mitä eläinten kanssa on viimeksi tehty. Tarkoitus on, että blogi koostuu kummankin näkökulmista ja harrastuksista eläinten kanssa. Kirjoitamme blogia pääsääntöisesti itsellemme emmekä yleisölle. Blogin on tarkoitus olla kevyt ja kirjoitustapa vapaa. Katsotaan mitä saamme aikaan!


-Emma ja Anja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti